Einstein was a refugee

A bundle of belongings isn’t the only thing a refugee brings to his new country. Einstein was a refugee.”

Si jo fos un refugiat que busca assistència a l’ACAI, agència implementadora d’ACNUR (UNHCR) a Costa Rica, aquestes serien unes de les primeres paraules amb les que em trobaria. Un missatge clar, amb l’ intenció de donar-me esperança. La necessito. He deixat el meu lloc en el món, la meva família, tot el que sóc; per temor de perdre l’únic que em queda, la meva vida.

ACAI Costa Rica (UNHCR)

Avui hem començat les atencions, el primer contacte amb aquells que busquen protecció. L’impacte inicial és dur. Tu en una posició tant privilegiada i ells sense res. Les atencions són molt variades, declaracions jurades, primeres entrades, unificacions familiars,…

L’Estíbaliz i la Natalia són les advocades que s’encarreguen de l’àrea legal, i les que intenten extendre al màxim el principi induvio pro sol·licitant per tal de donar la màxima protecció a tot aquell a qui la sol·licita. Per poder fer entendre als sol·licitant el que implica ser un refugiat, l’Estíbaliz ho explica com la “cobija” que protegeix al refugiat del temor fundat que l’ha fet marxar del seu país d’origen. Aquesta “cobija” pot arribar a ser tant resistent que de fet pot arribar a cobrir als seus familiars gràcies al principi d’unificació familiar. El dret internacional dels refugiats és aquesta “cobija”, i nosaltres des de l’ ACAI intentem que aquesta sigui facilitada a aquells que la necessiten.

Júlia Mora & Edgar Guixà – ACAI (UNHCR) – Costa Rica

Uncategorized |

Leave a comment

Email will not be published

*

*

*

You can use these tags and attributes HTMl: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>